Turkiye’deki Android kullanicilari

9.12.10

Herkes bu aralar iPhone ve Android arasindaki farklari konusuyor bu aralar. Tabi bu farklarin arasinda en onemlisi belki de iPhone’da AppStore, Android de ise Market denilen uygulamalar. Android Market in official olarak bulundugu ulkeler sinirli. Google yavas yavas artiriyor ve bu konuda gercekten yavas kaldi. Aslinda buyuk bi sorun degil cunku her telefona bir sekilde bu Market sonradan yuklenebiliyor.

Bana sorarsaniz Turk uygulamalar disinda diger orjinal uygulamalara bakarsaniz Android gercekten cok iyi. Bir sirket bir uygulama cikarttiginda oncelikle iPhone a cikartiyor belki ama Android’e de cok gecmeden geliyor. En onemli uygulamalar ikisinde de var su an. Ama Apple in kisitladigi noktalarda Android icin cok can alici uygulamalar var. Telefonun herseyini degistirme imkani var. Bu yuzden cok seviyorum ben. Muzik programi icin birsuru secenek var. Sana en guzel geleni sec iclerinden. Browser icin de oyle. Core programlarin bile birsuru alternatifleri var. Boylece telefonu istedigim gibi kullanabiliyorum. Ama iPhone’de Steve Jobs in istedigi gibi kullaniyorsun o baska.

Simdi gelelim bu ay icinde cikan 2 tane Turk Market programina. General Mobile da gecen sene Steroid diye birsey yapmaya calismisti ama pek basarili olamadi.

1) Turkcell Uygulamalar:

www.turkcelluygulamalar.com a girerek indirebilirsiniz. Android icin Market’te de olmayan IBB Trafik, Eczane, Turkcell Pusula, Yedek, Online Islemler gibi uygulamalar var. Tebi kullanabilmek icin Turkcell abonesi olmaniz gerekiyor.

2) Samsung Android Market

Samsung da bu ise girismis. Amerika’da da Amazon gibi firmalar kendi market uygulamalarini gelistirmeye basladilar. Samsung da bunu yapar tabi ama ilginc bi sekilde sadece Turkiye’ye yapmis. Ve herkes de indirebiliyor. Baya guzel olmus. Turkcell’inkine gore baya kaliteli ve daha cok Turk program var icinde. Turkiye’de Android I olan herkes hemen indirmeli bence.

http://wap.samsungandroidmarket.com linkinden indirebilirsiniz telefonunuzla.

Bunlar da fotograflari.

 samsungmarket3-e1291851592839samsungmarket4samsungmarket1samsungmarket2

blog comments powered by Disqus