blog okumak cok zevkli

11.8.10

2 seneye yaklasti Google Reader kullaniyorum. Vazgecilmezlerimden oldu resmen. Gunde 1 saate yakin vaktim Google Reader okumakla geciyor. Teknoloji bloglarini cok takip ediyorum. Bikac Turk site var aralarinda ama gercekten mallar. Smile Digerleri yabanci. Teknoloji magazinine benzetiyorum ben bunu. Siz kizlar hangi unlu kimle nerdeyle ilgilenirken Smile ben de hangi firma ne cikartmis ne yapmis falan bakiyorum. Smile with tongue out

Bunlar haricinde kisisel bloglar takip ediyorum ki enfes. Blogger profilimden bulabilirsiniz takip ettiklerimi. Bazilari 1000 e yakin kisi tarafindan takip edilen bloglar ve cok iyiler. Bazilarinda ise tek takipci ben gozukuyorum. Winking smile Ama hepsini de okumasi cok eglenceli. Insanlarin (cogunlukla tanimadigim) hayatlarini okuyorsun. Ne yapiyorlar? Uzuntuleri yada sevindikleri seyler neler? Hem tanimiyorsun, hic gormemissin hem de biraz taniyorsun. Roman okur gibi oluyor ama yavas ve canli canli. Taze yasanmis.

Onun haricinde yazmak da cok eglenceli. Bence herkes yazmali.Dandik dundik de yazsam iyi hissediyorum. Ben bu blogu kendim icin yaziyorum.

Intihar etmeden once yazilan mektuba ne denir?

8.8.10

Gecen ay yazmistim Koc Uni’ye basvurdugumu. Evet mulakata gideli 3 hafta civari oldu. Mulakat cok iyi gecmisti. 3 hocayla gorustum. 1 tanesi ecel terleri dokturdu ama diger 2si cok iyi davrandi. 5 saat falan Koc’ta kaldim. Serdar hocayla muhabbet ettik. Cok guzeldi. Cikarken 2-3 gun icinde haber veririz dediler. Bekliyorum bekliyorum haber yok. Cok fena endiselendim. Moralim acayip bozuldu. Mail atmistim n’oldu diye. Ona cok gec cevap geldi. 1 hafta once falan. “Basvurunuz bekletildi. Son basvurulardan sonra sonuclancak.” diyor sekreter. Biraz icim rahatlamis olsa da yine de bir endise var icimde. 2-3 gun once ise cok sevindirik oldum. Koc’a yeni baslamis bir hocadan e-mail geldi. Bole gulucuklu falan. Senin dosyan ilgimi cekti pazartesi gel konusalim diyor. Bir hoca daha gorusecekmis ayrica. Umitlendim iyice. Alindim gibi bakiyorum kendime. Ama yine de beklemek cok aci verici.

Bu aslinda cok iyi bir haber ama yine de moralim bozuk. Cunku bu yasadigim yerden kurtulmak istiyorum artik. Keske isler netlesse de gitsem burdan. Cok bunaldim. Kavga ettik yine. Dayanamiyorum ses yukselmesine artik. Bu yazinin basligina koyacaktim. Intihar etmeden once yazilan mektuba ne denir ki? Internette arastirdim bulamadim. Bilen var mi acaba?

Onun haricinde bir de kardesimin LYS tercihleri falan vardi. Tip mi Genetik mi derken en son Genetikte karar kildi. Ama cocuk Istanbul istiyor, Bogazici istiyor. Bizimkiler yok illa Bilkent olsun diyorlar. Istanbul varken Ankara’da okunulur mu hic? Olacak is mi? Neyse ben biraz etkiledim tabi ama sonunda dedim ki bak benim zorumla gelmiyorsun dimi buraya. Kendi isteyinle geliyorsun. Evet abi dedi ve Bogazici yazdi. Simdi sorumlusu ben oldum ve annemlerle aramiz bozuk. Confused smile Keske bu kadar kati olmasalar.

Hayatimda acayip bi belirsizlik var. Su birayi atlatsam gerisi gelecek ama cok zorlaniyorum. Karim ve kizim size emanet gidiyorum ben…