Gule gule iPhone, merhaba Hero

21.10.09

iPhone’umu satma vakti coktan gekmis ve gecmisti. En sonunda sagda gordugunuz chat kismindan bir arkadas bana ulasti ve canimin ici iPhone’umu sattim. Ne guzel gunlerimiz gecmisti. Her mutlulugu ve aciyi beraber yasamistik. Telefonu vermeden once kiyamadim ve backup ini aldim. O backup i incelesem ne tatli, aci anilar var kim bilir.

iPhone 3GS almaya kararliydim. 1 hafta akrabaminki bende durmustu ve telefon gercekten mukemmel otesiydi. Fakat iphone ile olan 1.5 yillik maratonumda Apple a gercekten fena halde gicigim. (Kim degil ki?) Vidyolari da inceledikten sonra HTC Hero almaya karar verdim. Telefon gelecek pazartesi elimde olcak. Umarim pisman olmam. Cunku bu gercekten insanlik icin hicbise olabilir ama benim icin buyuk bir adim oldu.

Hero iPhone a gore kesinlikle yavas ama sundugu ozgurluk Insallah bana yetecek. Suan arkadastan aldigim T-mobile G1 i kullaniyorum. (Bilmeyenler icin soyluyorum (birilerinin bu yaziyi okudugunu varsayaraktan.) piyasaya cikan ilk Android telefondur kendisi.) Android isletim sistemi gercekten cok guzel. iPhone kadar cekici ve sekil olarak guzel degil ama ozgur olmasi benim icin buyuk avantaj. Telefonu acar acmaz google hesabimi sordu ve direk olarak “kisilerim, takvimim ve emaillerim” telefona aninda yuklendi. Cok guzel bi sekilde kisilerin tum fotograflari bile geldi. Isletim sistemini cok begendim yalniz biraz yavas. Umarim Hero bu kadar yavas degildir.

4 gozle bekliyorum seni Hero’m benim. Hadi beni pisman etme…

4 comments:

AG dedi ki...

Bakalım "kahraman"ımızın başına ilerleyen bölümlerde neler gelecek?

Unknown dedi ki...

Guzel bi tespit. :))
Alir almaz ilk izlenimlerimi paylasacagim. :))

Mehmet Arikan dedi ki...

g1 in yavas olmasinin sebebi ram'i cok az. magic yada dstl kullansan cok daha hizli.

Unknown dedi ki...

Evet farkindayim. Ram dolunca ekran blur lasiyor ve bazi seyler kapanip yeniden aciliyor. Benim iPhone da da bu kadar ram vardi ama pek takilmazdi. Olsun ama yavas olsun bizim olsun. Insani delirtecek kadar yavas olmadiktan sonra problem yok.