HTC Hero Mail Programi

31.10.09

Yaklasik bir ay once Google Gmail icin push ozelligi cikardi. Bakiniz. Yahoo IMAP ve POP3 icin para alirken Google’da Push tabi ki bedava. Android telefonlarda zaten “Google Sync” var ve Google kullanici adi ve sifrenizi yazdiginizda otomatik olarak Gmail, Calendar ve Contacts lari telefonunuza push ediyor. Bunun icin tek yapmaniz gereken telefonunuzu ilk actiginizda Google kullanici adi ve sifrenizi girmek. Ve aninda e-mailleriniz cebinizde. Wohoo!!htc_hero_9

Peki olay HTC Hero kullanicilarina gelince. Kullananlar veya internette vidyosunu izleyenler gormustur. Hero’da mukemmel bir “email widget” var. Bunun icin Hero nun kendi email programini kullanmak gerekiyor. Peki Gmail in muhtesem Push ozelligini burda nasil kullanacagiz?

Aslinda cok basit. Bakalim nasilmis:

 

 

1
  1. Ya tum programlardan yada Email Widget inin ustunu tiklayarak Email programini aciyoruz.
  2. Ilk ekranda “Microsoft Exchange ActiveSync” i seciyoruz.











    2
  3. “Email address” kismina Gmail adresimizi ve “Password” kismina da sifremizi yaziyoruz.
  4. Sonra asagidaki “Manuel setup” butonuna tikliyoruz.











    3
  5. “Server address” kismina “m.google.com” yaziyoruz.
  6. “username” kisminin sonuna ise sekilde goruldugu gibi “@gmail.com” ekliyoruz.
  7. En altta bulunan “This server requires an encrypted SSL connection” kismini da isaretledikten sonra “Next” butonuna basabiliriz.








    4
  8. Sonraki ekranda sadece “Mail” kismini isaretleyecegiz. Cunku Android zaten digerlerini aliyor. “Contacts” ve “Calendar” i isaretlerseniz rehber ve takviminizde herseyden ikiser tane olacaktir.
  9. “Finish setup” tusuna basarak bekleyelim.









    5
  10. Simdi eger “Push” ozelligini kullanmak istiyorsak (Yani email lerin hemen telefona gelivermesini) “Menu –> More –> Settings –> Send & Receive –> Set download frequency” yi tiklayalim.











    6
  11. Cikan menu de ustte “As items arrive” i tiklarsak Push ozelligi aktif olacaktir.













    7
  12. Simdi hem Hero nun email programina hem de Gmail programina email leriniz aninda gelecek. Sadece Hero’nun programina gelmesini istiyorsak “Home” tusuna basarak ana ekrana gelelim. Ordan “Menu –> Settings –> Data Synchronization –> Google” diyerek “Gmail” in tikini kaldiralim.
  13. Boylece “Sense UI” in muhtesem Email widget ini guzelce kullanabilecegiz. Hayirli ugurlu olsun herkese.

Bir geek’in cantasi. :)

28.10.09

Bayagi bi zamandir bole bise yapmayi dusunuyordum. Nasip bu guneymis. Iste Bogazicinde bir geek TasO nun cantasinda neler var? Uzun zamandir bunu merak ediyordunuz biliyorum(!). Buyrun o zaman.

1) HTC Hero

28102009_003

1.5 seneden fazla oldu iPhone kullaniyordum. iPhone 3GS alacaktim ki son anda vazgectim ve HTC Hero aldim. Buraya daha fazla sey yazacaktim ama “Kahraman”im icin ayri bir yazi yazmayi planliyorum.

2) Motorola S9 Bluetooth Stereo Kulaklik

IMAG0009

1 senelik bi birlikteligimiz var bu arkadaslan. Surekli ya boynumda ya kulagimda. Kablolardan kurtulduguma cok mutluyum. Ve piyasadaki en hafiflerden. Cok seviyorum ben onu.

3) SONY Vaio UX280P

IMAG0012

Bu bir UMPC (Ultra Mobile PC). Netbooklar ciktiktan sonra UMPC ler cok tercih edilmemeye basladi. Hatta bu aletin satisi Amerika da durduruldu. Suan icinde Windows 7 yuklu. Bir bilgisayarin yapabildigi herseyi bu aletle yapabiliyorum. Hemi de 650 gr. Her yere rahatca tasiyabiliyorum. Cok kullaninca gozum agriyo ama olsun. :))

4) Katlanan Bluetooth klavyem ve farem

IMAG0014

Bir zamanlar cok kullanirdim bu ikisini ama suan pek kullanmiyorum. UX imle cok guzel gidiyorlar. 4 e katlayip kilifina koyup heryere gotururdum eskiden.

5) SONY CR510E

IMAG0015

Bildiginiz laptop yaa. Hic bi ozelligi yok. Gayet basit ve dandik. Ama isimi goruyo.

6) SONY PSP

IMAG0011

Bu aldiktan sonra niye daha onceden almadim diye cok pisman oldum. Oyunlar da mukemmel. Bunu aldiktan sonra iPhone da oyun oynamayi biraktim. Herkes almali. :)

7) CallPod pil

IMAG0010

Telefonumu, kulakligimi ve PSP mi sarj edebiliyorum seyahatlerde. Prize gerek yok. 2 aleti ayni anda sarj edebiliyor.

8) LG Harici DVD

IMAG0013

Simdilerde cok DVD veya CD lazim olmuyor ama UX imin DVD romu olmadigi icin bunu aldik. Isimize nadir de olsa yariyor.

9) USB Hub

IMAG0016      Bu canavari biraz once bavulumda buldum. Ilac firmasi vermis annem de koymus cantama. Cok seker. Sanirim asik oldum ben buna. USB hub lar her zaman mal oluyo. Hic bolesini gormemistim acikcasi.

Gule gule iPhone, merhaba Hero

21.10.09

iPhone’umu satma vakti coktan gekmis ve gecmisti. En sonunda sagda gordugunuz chat kismindan bir arkadas bana ulasti ve canimin ici iPhone’umu sattim. Ne guzel gunlerimiz gecmisti. Her mutlulugu ve aciyi beraber yasamistik. Telefonu vermeden once kiyamadim ve backup ini aldim. O backup i incelesem ne tatli, aci anilar var kim bilir.

iPhone 3GS almaya kararliydim. 1 hafta akrabaminki bende durmustu ve telefon gercekten mukemmel otesiydi. Fakat iphone ile olan 1.5 yillik maratonumda Apple a gercekten fena halde gicigim. (Kim degil ki?) Vidyolari da inceledikten sonra HTC Hero almaya karar verdim. Telefon gelecek pazartesi elimde olcak. Umarim pisman olmam. Cunku bu gercekten insanlik icin hicbise olabilir ama benim icin buyuk bir adim oldu.

Hero iPhone a gore kesinlikle yavas ama sundugu ozgurluk Insallah bana yetecek. Suan arkadastan aldigim T-mobile G1 i kullaniyorum. (Bilmeyenler icin soyluyorum (birilerinin bu yaziyi okudugunu varsayaraktan.) piyasaya cikan ilk Android telefondur kendisi.) Android isletim sistemi gercekten cok guzel. iPhone kadar cekici ve sekil olarak guzel degil ama ozgur olmasi benim icin buyuk avantaj. Telefonu acar acmaz google hesabimi sordu ve direk olarak “kisilerim, takvimim ve emaillerim” telefona aninda yuklendi. Cok guzel bi sekilde kisilerin tum fotograflari bile geldi. Isletim sistemini cok begendim yalniz biraz yavas. Umarim Hero bu kadar yavas degildir.

4 gozle bekliyorum seni Hero’m benim. Hadi beni pisman etme…